TERMENI ȘI CONDIȚII

 

Dragi oaspeţi,

 

Dorim să vă oferim o experienţă de neuitat la Pensiunile Dor d’Ardeal: „La Mama Anica” și „Șura din Joseni”. De aceea am stabilit o serie de principii și reguli de care vă rugăm, în mod respectuos, să ţineţi cont atât în timpul, cât şi după ce s-a încheiat sejurul dumneavoastră.

Rezervare
Rezervarea se face direct pe site-ul www.
dordeardeal.ro

Pentru garantarea și confirmarea rezervarilor se achită un avans de 50% din valoarea totala a rezervarii.

Rezervările negarantate vor fi reținute maxim 24 de ore și eliberate în mod automat după această perioada. În caz de neprezentare, Dor d’Ardeal își rezervă dreptul de a reține avansul si elibera Pensiunea/Pensiunile pentru restul perioadei rezervate.

Pensiunile noastre nu ofera mic dejun sau alte servicii de catering. In apropierea Pensiunilor noastre se afla magazinul „Măcelărie” de la care vă puteți achiziționa produse locale, carne proaspătă, preparte din carne, brazeturi și produse lactate, legume, fructe, precum și alte produse.

Anularea rezervării

Orice anulare de rezervare se va trimite în scris, pe adresa de e-mail: dordeardeal@gmail.com cu minim 7 zile inaintea sosirii comunicate. În aceasta situație avansul achitat va fi returnat. În cazul în care nu se respectă acest termen de minim 7 zile, Dor d’Ardeal își rezervă dreptul de a reține avansul si elibera Pensiunea/Pensiunile pentru restul perioadei rezervate.

 

Tarife
Tarifele
Pensiunilor „La Mama Anica” și „Șura din Joseni” diferă atât în funcţie de Pensiunea pentru care optați cât și de numărul de persoane cazate (mai multe detalii pe pagina fiecărei pensiuni).

Pensiunile se închiriază integral. În perioada în care veți fi cazați nu vor fi alte grupuri sau persoane cazate.

Sosirea și plecarea

Primirea în Pensiunea „La Mama Anica” / „Șura din Joseni” (check-in) se poate face începând cu ora 16.00.

Eliberarea Pensiunii „La Mama Anica” / „Șura din Joseni” (check-out) se va face înainte de ora 11.00.

In cazul in care in prima de zi de sejur se doreste cazarea inainte de ora 16:00, se va onora solicitarea în limita disponibilitatii și cu plata unui tarif de 100 lei / ora în intervalul orar 9:00-15:00. Dacă se dorește cazarea înainte de ora 9:00 se va percepe un tarif de 100% din valoarea unei nopți de cazare.

In cazul in care in ultima zi de sejur se dorește eliberarea dupa ora 12.00, se poate onora solicitarea în limita disponibilității cu plata unui tarif de 100 lei/ora în intervalul orar 12:00-15:00 sau 100% din valoarea unei nopți de cazare în situația în care se depășește ora 15:00.

Aceste solicitări ale clienților vor fi clarificate și onorate numai în măsura în care Pensiunea „La Mama Anica” / „Șura din Joseni” nu are confirmări ferme pentru spațiile de cazare.

 

Cazare copii 0-7 ani

Cazarea copiilor cu vârste cuprinse între 0-6 ani se va face gratuit, când sunt folosite paturile existente.

Pentru copiii sub 2 ani există posibilitatea oferirii, în limita disponibilității, a unui pătuț bebe.

Vă rugăm să ne comunicaţi atunci când faceţi rezervarea dacă aveţi nevoie de un pătuţ pentru copil pentru a va putea onora, în limita disponibilului,solicitarea.

Pentru cazarea copiilor cu varsta de 7-12 ani se va achita tariful de 50 lei / copil. Pentru cazarea copiilor peste 12 ani se va achita tariful intreg.

Pensiunile nu nu au posibilitatea oferirii de paturi suplimentare.

Cazare minori

Minorul este persoana care nu a implinit varsta de 18 ani.

Dor d’Ardeal nu accepta cazarea minorilor care sunt neînsoţiţi de părinţi sau de reprezentanţii legali, cu excepţia celor aflaţi în drumeţie, tabere, excursii, concursuri sau în alte acţiuni similare, însoţiţi de cadre didactice, antrenori şi ghizi.

Oaspeți suplimentari

Puteți primi musafiri sau oaspeți în Pensiunile rezervate între orele 8.00 - 22.00, fără costuri suplimentare. În cazul în care primiți oaspeți în intervalul 22.00 - 8.00, aceștia vor trebui anunțați și vor trebui să achite diferențele de tarif. Înregistrarea oaspeților se va facecompletarea fișei de cazare transmisa în momentul sosirii.


Modalităţi de plată

Plata serviciilor nu se poate achita în numerar.

Pentru plata serviciilor Dor d’Ardeal sunt acceptate cărţile de credit (Visa, Mastercard, Maestro, American Express), prin transfer bancar sau tichete/vouchere de vacanță.

În acest ultim caz, vă rugam să țineți cont că este obligatoriu ca titularul tichetelor/vouchere-lor de vacanță să fie persoana care beneficiază de serviciile de cazare iar facturarea se va face doar pe numele acestei persoane (titularul tichetelor/voucher-elor de vacanță).

În afara contractelor deja încheiate, vă informăm că plata sau preautorizarea cardului se face în momentul cazării (check-in-ului).
 

În situația transferului bancar, plata trebuie efectuată în avans pe baza facturii proforme.Fumatul

Fumatul tradițional și țigara electronica nu sunt permise în incinta Pensiunilor Dor d’Ardealconform legislatiei aplicabile în vigoare (legea 349/2002 modificată și completată prin legea 15/2016). Pensiunile au amenajate spații pentru fumători în aer liber.


Animalele de companie

Regula generală permite cazarea în Pensiunile Dor d’Ardeal a persoanelor însoțite de animale și păsări.

Taxa de cazare reprezintă c/val a 50 lei/zi/animal/pasăre.


Micul dejun, prânzul și cina

Unitățile noastre de cazare nu ofera mic dejun, pranz sau cina.

Unitățile noastre de cazare dispun de bucatarii complet utilate (plite electrice, cuptor electric, prajitor paine, fierbator, expresoare de cafea cu cafea, ceai, vesela si ustensile de bucatarie), terase cu gratar.

 

Spaţiul de parcare şi autoturismele

Parcarea autoturismelor se poate face gratuit în incinta fiecărei pensiuni

Siguranța obiectelor personale

Pensiunile Dor d’Ardeal sunt dotate cu sisteme electronice omologate de monitorizare a accesului în cadrul Pensiunilor

Nu ne asumăm nici un fel de răspundere pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta unităților noastre.

Confidenţialitatea informaţiilor

Dacă ne contactaţi prin e-mail sau prin intermediul site-urilor, ne rezervăm dreptul ca datele dumneavoasrtra vor fi folosite strict in relația comercială sau de asistență pe perioada șederii.

Nu vom folosi niciodată numele sau alte informaţiile despre dumneavoastră fără să obținem în prealabil acordul pentru acest lucru. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora, S.C. Dor d’Ardeal SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopuri determinate, explicite și legitime, datele personale care îi sunt furnizate de clienți persoane fizice și imaginile reprezentative.

S.C. Dor d’Ardeal cu sediul în str. Principala, nr. 453, Porumbacu de Sus, Sibiu, procesează date cu caracter personal în vederea prestării serviciilor de cazare, în următoarele scopuri:

 • Rezervarea pensiunilor; prelucrarea datelor cu caracter personal se face în baza unei obligații legale;
 • Confirmarea rezervărilor și preautorizarea cardului, având ca temei de prelucrare interesul legitim al hotelului;
 • Facturarea serviciilor de cazare, având ca temei de prelucrare obligațiile legale;
 • Pentru a comunica cu dumneavoastră în diverse scopuri cum ar fi acela de a afla care sunt opiniile dumneavoastra asupra serviciilor noastre, acela de a solutiona diverse sesizări sau acela de a vă oferi servicii personalizate, oferite în timp util, în format electronic sau telefonic, având ca temei legal de prelucrare interesul legitim al Pensiunilor;
 • Furnizarea de informații pe e-mail, a ofertelor speciale, evenimente și/ sau alte forme de publicitate, având ca temei legal de prelucrare consimțământul;
 • Furnizarea informațiilor pe email sau telefonic, referitoare la obiectele uitate, primirea coletelor, mesajelor, având ca temei legal de prelucrarea intersul legitim.

Clienții Dor d’Ardeal furnizează datele solicitate de către dor d’Ardeal., în vederea derulării sau inițierii de raporturi juridice cu societatea, cu respectarea prevederilor legale.

Refuzul persoanelor fizice de a furniza aceste date determină incapacitatea societății noastre de a vă pune la dispoziție serviciile solicitate, făcând imposibilă respectarea cerințelor reglementărilor speciale în domeniul hotelier și cel fiscal.

Consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (număr de telefon, adresă de e-mail) este acordat în mod voluntar. Acest consimțământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către Dor d’Ardeal SRL. Notificarea de revocare a consimțământului poate fi realizată spre exemplu prin e-mail către dordeaardeal@gmail.com. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că revocarea consimțământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimțământului (notificarea nu are efect retroactiv). În cazul în care consimțământul nu este acordat sau a fost revocat, vom fi în situația de a nu vă putea presta serviciile solicitate iar datele personale nu vor fi utilizate în scop de comunicare, marketing și feedback. Daca aveți întrebări legate de această declarație de consimțământ sau de protecția datelor de către Dor d’Ardeal SRL. în general, vă rugăm să nu ezitați să contactați responsabilul nostru pentru protecția datelor la adresa de e-mail: dordeardeal@gmail.com.

În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016, persoanele fizice beneficiază de următoarele drepturi: dreptul de a primi informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și o copie a datelor procesate, dreptul de intervenție, de opoziție, de rectificare, de retragere în orice moment a consimțământului, dreptul de a solicita ștergerea datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere.

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteți contacta responsabilului nostru pentru protecția datelor în orice moment la adresa de e-mail: dordeardeal@gmail.com, printr-o cerere scrisă, datată și semnată, în care se vor menționa datele asupra cărora se solicită dreptul respectiv.

Pentru mai multe informații vă rugăm consultați Regulamentul de protecție a datelor cu caracter personal disponibil pe site-ul www.dordeardeal.ro

Societatea Dor d’Ardeal este înscrisă în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal Număr Registrul General: 13082 din data: 01/08/2022. Datele cu caracter personal aparținând clienților Dor d’Ardeal sunt prelucrate cu bună-credință și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare. Acestea sunt colectate numai în scopuri determinate, explicite și legitime, iar prelucrarea ulterioară nu va fi incompatibilă cu aceste scopuri.

Datele cu caracter personal se prelucrează în conformitate cu drepturile persoanei vizate. Persoanele ale căror date sunt prelucrate, au dreptul de a obține de la  Dor d’Ardeal, la cerere și în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea acestora, în măsura în care prelucrarea nu este conformă cu Regulamentului UE 679/2016 sau datele sunt incomplete ori inexacte.

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepții prevăzute de lege. În caz de opoziție justificată, prelucrarea datelor nu mai poate viza datele în cauză. De asemenea, persoana vizată are dreptul de a se opune, în orice moment și cu titlu gratuit, fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scopuri de marketing direct, în numele Operatorului sau terțului sau să fie dezvăluite unor terți. Pentru acest lucru, persoana vizată se va adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată, iar măsurile luate de către Operator vor fi comunicate în 15 zile de la data cererii.


Politica de protecţie a mediului

Protecția mediului reprezintă pentru noi o permanentă preocupare, de aceea promovăm o atitudine responsabilă în acest sens.

Detergenții folosiți pentru spălarea și sterilizarea lenjeriilor, prosoapelor, fețelor de masă și a halatelor sunt biodegradabili, iar o economisire a lor presupune o conservare mai bună a mediului înconjurător.

Lenjeria și prosoapele se schimbă la cererea clientului. Pentru a ne semnaliza dorința dumneavoastră de a schimba obiectele de lenjerie și prosoapele, vă rugam să ne sunați pe numarul de contact.

 

Dispute şi reclamaţii

Ne rezervăm dreptul de a debita cardul oaspeților noștri, independent de dorința lor, în cel puțin următoarele cazuri:

 • au părăsit incinta Pensiunilor, fără să plătească pentru serviciile de care au beneficiat;
 • au produs degradări sau distrugeri;
 • au plecat cu obiecte care nu le aparțin
 • nu au anulat rezervarea la termenul stabilit.

Orice controversă, dispută sau reclamaţie care ar putea să apară în urma aplicării acestor termeni și condiții, vom încerca să o rezolvăm pe cale amiabilă. În cazul în care nu este posibil, aceasta va intra sub jurisdicţia instanțelor judecătorești Sibiu.


Program de eliminare a clienților indezirabili

Clientul trebuie să se conformeze uzanțelor Pensiunilor. Acesta va trebui să respecte atât liniștea, cât și normele de conviețuire socială și cele morale.

De asemenea, clientul Pensiunilor Dor d’ardeal trebuie să aibă grijă de proprietatea încredințată lui pe parcursul cazării.

Orice încălcare a uzanțelor Pensiunilor sau a normelor morale și de conviețuire socială dă dreptul Proprietarului să întrerupă imediat contractul/cazarea, fără nici un preaviz.

Ne rezervăm dreptul de a refuza cazarea, clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși sau turbulenți, care prin atitudinea lor aduc prejudicii imaginii Pensiunilor. Contravaloarea eventualelor distrugeri sau degradări ale bunurilor materiale aparținând Dor d’Ardeal va fi suportată de către cei vinovați de producerea acestora.

Ne rezervăm dreptul de a evacua forțat din Pensiuni clienții indezirabili.

Ținând cont de cele menționate mai sus, ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții.

Servicii oferite

Clienții cazați în cadrul Dor d’Ardeal beneficiază de o ofertă preferențială de servicii gratuite și cu plată. În cazul serviciilor cu plată, puteți obține informații suplimentare prin e-mail dordeardeal@gmail.com


Servicii gratuite

 • welcome tray 4 stele (cană fierbător, expresor cafea, cafea, ceai, zahăr)
 • rețea de internet wireless (Wi-Fi & Wired)
 • la Șura din Joseni: video-proiector (programe tv si Netflix), boxa audio, masa de jocuri, jucarii, jocuri
 • loc de joaca amenajat in curte

 

Servicii cu plată

 • transfer de la și către Pensiune la aeroport sau gară cu confirmare prealabila

 

Clauze finale

Considerăm că orice client în momentul accesării oricărui serviciu oferit de către Dor d’Ardeal a luat cunoștință de termenii și condițiile mai sus menționate și le-a acceptat tacit.

Modificări termeni și condiții

Termenii și condițiile pot fi modificate oricând de către Dor d’Ardeal fără a se face notificări în prealabil.


Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim un sejur plăcut la Pensiunile Dor d’Ardeal: La Mama Anica și Șura din Joseni

Conducerea,

01.08.2022

Sediul: str. Principală, nr. 453, Porumbacu de Sus, Jud. Sibiu

CUI 41776794;

Nr. RC J32/1080/2019

Politica de protecție a datelor

Șura din Joseni

Porumbacu de Sus,

Str. Principala, nr. 453

La Mama Anica

Porumbacu de Sus,

Str. Principala, nr. 459

 

Termeni si condiții